Σεμινάριο 1st Player Development Seminar

Το σεμινάριο «Personal Development Seminar», πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας μπάσκετ «Triple Crown» στο Κορωπί. με την συνεργασία των Ευθυμη Ρεντζιά, Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Παπανικολάου. Ομιλητές ήταν ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και ο προσωπικός προπονητής του Josh Childress, Scott McCain.

Tο θέμα του σεμιναρίου ήταν ο συνδυασμός της προπόνησης για την βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων με την προπόνηση ατομικής τεχνικής.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος, αναφέρθηκε σε πρωτοποριακές τεχνικές για την μέθοδο αξιολόγησης της νευρομυϊκής λειτουργίας (Μυϊκά Τεστ), ενώ μίλησε για της σημασία που έχουν οι ισομετρικές ασκήσεις στην πρόληψη τραυματισμών και στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης. Η παρουσίαση αυτή έγινε με την βοήθεια της συνεργάτη του Κώστα, Αθηνάς Βιτώρη. Ακόμα, οι παραβρισκόμενοι προπονητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εφαρμοσμένες ασκήσεις προθέρμανσης, τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται ασκήσεις ευκινησίας με την ατομική προπόνηση και άλλα παρόμοια πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Scott McCain, αφού μίλησε για την σχέση του με τον Josh Childress, έδειξε την κλιμάκωση μιας σειράς ασκήσεων ατομικής τεχνικής ποικίλης δυσκολίας, αφιερώνοντας την πρώτη του παρουσίαση στην ντρίπλα και την δεύτερη στο σουτ. Ανέλυσε τις λεπτομέρειες της προπονητικής φιλοσοφίας που έχει εφαρμόσει σε εκατοντάδες αθλητές στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Childress, καθώς και άλλοι παίκτες του NBA. Οι ασκήσεις και η μεθοδολογία που έδειξε ο Scott μπορούν να εφαρμοστούν σε αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου.

Αποκτήστε τα DVD του Σεμιναρίου τώρα!
- 4 DVD
- Πάνω από 5 ώρες ομιλία
- Ασκήσεις ευκινησίας προσαρμοσμένες στο μπάσκετ