35 Ασκήσεις στην Σκάλα Ευκινησίας

Σε αυτό το DVD ο Κώστας Χατζηχρήστος παρουσιάζει 35 απλές , πρωτότυπες ασκήσεις στη Σκάλα Ευκινησίας (Agility Ladder), ένα προπονητικό εργαλείο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Ελλάδα.
Η Σκάλα Ευκινησίας αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για τη βελτίωση βασικών παραμέτρων της αθλητικής ικανότητας των παικτών κάθε ηλικίας κι επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση της σκάλας μπορούν να βελτιωθούν μερικές από τις πιο ζηλευτές ικανότητες στον αθλητισμό, όπως:


- Η ευκινησία (Agility)
- Το footwork
- Η αλτική ικανότητα
- Ο νευρομυϊκός συντονισμός
- Η ειδική και γενική αντοχή


Εκτός από τα προφανή οφέλη στην αθλητική απόδοση, η προπόνηση με τη σκάλα ευκινησίας συμβάλει στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμού των παικτών, μέσω της βελτίωση της νευρομυϊκής λειτουργίας.


Σε αυτό το DVD θα βρείτε ότι πληροφορία χρειάζεστε, έτσι ώστε να μπορέσετε να σχεδιάσετε αποτελεσματικά και διασκεδαστικά προπονητικά προγράμματα.
Στο DVD «35 Ασκήσεις στη Σκάλα Ευκινησίας» θα βρείτε:


- Ανάλυση σημαντικών σημείων θεωρίας σχετικά με τη χρήση της σκάλας
- Παρουσίαση 35 πρωτότυπων ασκήσεων σε κανονική ταχύτητα και σε αργή κίνηση
- Επίδειξη ασκήσεων με τη χρήση μπάλας
- Οδηγίες για στον σχεδιασμό προπονητικών προγραμμάτων
- Έντυπο με επεξήγηση των ασκήσεων

Σε ποιους απευθύνετε το DVD 35 Ασκήσεις στην Σκάλα Ευκινησίας;

Το DVD απευθύνεται σε προπονητές που δουλεύουν με αθλητές ή αθλήτριες κάθε επιπέδου, σε αθλητές που αγωνίζονται σε αθλήματα που απαιτούν ταχύτητα, ευκινησία, συντονισμό και δυναμική ισορροπία (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κα), καθώς και σε όλους όσοι θέλουν να αναπτύξουν τις παραπάνω ικανότητες. Η Σκάλα Ευκινησίας αποτελεί μια έξυπνη λύση και για τον personal trainer, αφού θα τον βοηθήσει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του με πρωτότυπες ασκήσεις.

Για ποιο επίπεδο ασκουμένων είναι κατάλληλες οι ασκήσεις;

Οι ασκήσεις που παρουσιάζονται στο DVD είναι κατάλληλες για τους αθλητές και ασκούμενους κάθε επιπέδου.
Αν είστε ή αν δουλεύετε με αρχάριους ή μικρούς σε ηλικία αθλητές, οι ασκήσεις που θα δείτε σ’ αυτό το DVD αποτελούν μια πολύ καλή εισαγωγή στην προπόνηση ευκινησίας και ταχύτητας. Ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, η προπόνηση στη Σκάλα Ευκινησίας είναι εξαιρετικά ωφέλιμη μιας και η περίοδος αυτή είναι η πιο κατάλληλη για τη βελτίωση της ευκινησίας, της ισορροπίας και του συντονισμού. Ακόμα, η χρήση της σκάλας θα προσφέρει ποικιλία και διασκέδαση κατά τη διάρκεια της προπόνησης κάθε ομάδας ή αθλητή.
Οι πιο προχωρημένοι αθλητές θα βρουν πολλές ιδέες για να εμπλουτίσουν το πρόγραμμά τους και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ευκινησία, την ταχύτητά και τον συντονισμό τους. Παράλληλα, θα δουν ασκήσεις μέσω των οποίων θα μπορέσουν να συνδυάσουν την προπόνηση στη Σκάλα Ευκινησίας με εξειδικευμένες κινήσεις που χρησιμοποιούνται στο μπάσκετ.

Είναι εύκολο για κάποιον που δεν έχει ειδικές γνώσεις να κατανοήσει τις ασκήσεις ;

Οι ασκήσεις παρουσιάζονται πρώτα σε κανονική «ζωντανή» ταχύτητα κίνησης, ενώ αμέσως μετά η ίδια άσκηση εκτελείται σε αργή κίνηση, ώστε να είναι ξεκάθαρος ο σωστός τρόπος εκτέλεσής. Για την ακόμα καλύτερη κατανόηση των ασκήσεων, η προβολή κάθε άσκησης περιλαμβάνει και δυο κοντινά πλάνα (ένα γρήγορο κι ένα αργό) με τη λήψη μόνο της κίνησης των ποδιών. Δηλαδή, συνολικά η κάθε άσκηση παρουσιάζεται τέσσερις φορές!
Τέλος, στην αρχή του DVD, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε μια μικρή εισαγωγή σχετικά με την σωστή χρήση της σκάλας, τις αρχές της προπόνησης, καθώς και άλλες πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά τη σκάλα και πως θα μπορέστε να οργανώσετε καλύτερα την προπόνηση .

Γιατί να προτιμήσω αυτό το DVD;

Είναι το πρώτο DVD όπου παρουσιάζονται στα Ελληνικά ασκήσεις στη Σκάλα Ευκινησίας και η βασική θεωρία που πρέπει να γνωρίζουν όσοι τη χρησιμοποιούν.
Οι ασκήσεις είναι επιλεγμένες και δοκιμασμένες από τον Κώστα Χατζηχρήστο στην πράξη, όχι μόνο σε αθλητές υψηλού επιπέδου, αλλά και σε παίκτες κάθε ικανότητας.
Βλέποντας αυτό το DVD, θα πάρετε ιδέες αλλά και την απαραίτητη γνώση, έτσι ώστε να μπορέσετε για να σχεδιάσετε το δικό σας προπονητικό πρόγραμμα. Οι ασκήσεις παρουσιάζονται με κάθε λεπτομέρεια, ενώ στο ένθετο φυλλάδιο μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τον σκοπό της κάθε άσκησης καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την σωστή τεχνική εκτέλεση.

Οι ασκήσεις αυτές είναι κατάλληλες μόνο για μπασκετμπολίστες;

Φυσικά και όχι! Οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για όλους τους αθλητές ή της αθλήτριες των οποίων η επιτυχία στο άθλημά τους εξαρτάται από την ταχύτητα, την ευκινησία, τον συντονισμό και την εκρηκτικότητα. Οι ίδιες ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ ή οπουδήποτε αλλού.