ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Στον ήδη υπάρχοντα χώρο μας, σε συνεργασία με δύο έγκριτους Φυσιάτρους, τον Δρ Αθανάσιο Κυριακίδη και την Δρ Μαρία Πυργελή, λειτουργεί Εργαστήριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Η συνεργασία της εξειδικευμένης διεπιστημονικής ομάδας (φυσίατροι, ορθοπεδικοί, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένης εξατομικευμένης φροντίδας σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων, όσο και στην λειτουργική εκτίμηση και αποκατάσταση αθλητών υψηλού επιπέδου. ‘From Athlete Functional Screening to Rehabilitation of Injury’.

Δρ Αθανάσιος Κυριακίδης

KIRIAKIDIS

Ο Δρ Αθανάσιος Κυριακίδης είναι ειδικός Ιατρός Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 πιστοποιήθηκε με τον ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας ΦΙΑπ, ενώ πρόσφατα έλαβε τον τίτλο του Senior Fellow of Physical & Rehabilitation Medicine. Έχει εξειδικευτεί στο Robert Jones & Agnes Hunt Orthopaedic  Hospital, UK σε κακώσεις σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού (Midlands center for Spinal injuries) και στην αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων (Oswestry Sports Injury clinic) καθώς και ως research fellow στο Erasmus MC, University of Rotterdam, The Netherlands.

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τις διαταραχές του αυτόνομου νευρικού συστήματος μετά από κάκωση νωτιαίου μυελού, ενώ από το 2014 είναι πανεπιστημιακός υπότροφος της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού και υπεύθυνος διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσιατρικής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης βλαβών Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ), συντονιστής (study coordinator) διεθνούς έρευνας για τις KNΜ (International SCI Survey) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και μέλος των International Federation of Sports Medicine (FIMS), International Spinal Cord Injury Society (ISCoS), European and International Society of Physical and Rehabilitation Medicine (ESPRM and ISPRM).

Έχει ενεργή συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια αποκατάστασης σαν προσκεκλημένος ομιλητής, μέλος οργανωτικών & επιστημονικών επιτροπών, συντονιστής προεδρείων σε στρογγυλές τράπεζες ή reviewer υποψήφιων ανακοινώσεων. Παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο ενώ η τελευταία του μελέτη σχετικά με την επίδραση διαφορετικών ειδών σωματικής δραστηριότητας στην καρδιαγγειακή λειτουργία μετά από κάκωση σπονδυλικής στήλης, δημοσιεύτηκε σε υψηλού κύρους διεθνές ιατρικό περιοδικό (The Journal of Spinal Cord Medicine).

Από το 2008 έως το 2012 διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής του ιδιωτικού Κέντρου Αποκατάστασης κλειστής και ανοικτής νοσηλείας “Ευ Πράττειν” στο Βόλο και υπεύθυνος αθλητίατρος της τοπικής ομάδας κατά την επιτυχημένη πορεία της στη Super League και το Europa league. Από το 2013 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Νέα Σμύρνη με έμφαση στην ολιστική διαχείριση του πόνου μυοσκελετικής ή νευροπαθητικής αιτιολογίας ενώ έχει την επιστημονική υπευθυνότητα του τμήματος Αποκατάστασης του Mediterraneo Hospital.

Βασική φιλοσοφία του Δρ. Κυριακίδη είναι η προσέγγιση του ασθενή με τη χρήση του βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου συνδυάζοντας την ιατρική φροντίδα με οδηγίες φυσικής δραστηριότητας που βασίζονται σε επιστημονικά αποδεδειγμένα τεκμήρια. Τα οφέλη της άσκησης παραμένουν αδιαμφισβήτητα και μπορούν να είναι τόσο σημαντικά όσο οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας σειράς χρόνιων ασθενειών και ιατρικών καταστάσεων.

Τον Δρ Κυριακίδη μπορείτε να τον συναντήσετε κατόπιν ραντεβού.

 

Δρ Μαρία Πυργελή

PIRGELI Η Δρ Μαρία Πυργελή αποφοίτησε από  το Αγγλόφωνο Τμήμα  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Semmelweis και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο  σπουδών, MSc, από  την Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Γνωστικό Αντικείμενο «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών». Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένη Φυσίατρος από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.  Από τα πρώτα χρόνια της ιατρικής της πορείας ασχολήθηκε με την Αθλητιατρική  ως Ιατρός Μικτών Ομάδων, Ερασιτεχνικών Σωματίων και Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΕΠΣ, Ακαδημίας Ολυμπιακού και ΣΕΓΑΣ Χίου.

Εξειδικεύθηκε στην Νευρολογική και Παιδιατρική Αποκατάσταση και έχει διατελέσει Επιστημονική Διευθύντρια στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας της Κλινικής Λαμίας και μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της, ως Επιστημονική Διευθύντρια, στην Ελληνική  Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων –ΕΛΕΠΑΠ.

Έχει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο αλλά και ενεργές συμμετοχές σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια. Είναι μέλος Διεθνών και Ελληνικών Επιστημονικών Εταιριών και Επιτροπών καθώς και ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Μελέτης και Εκπαίδευσης Παιδιατρικής Αποκατάστασης της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης- ΕΕΦΙΑπ.

Την Δρ Πυργελή μπορείτε να την συναντήσετε κατόπιν ραντεβού.